ja go nie mam, ale nie uważam, żeby był przesadzony, problemem bardziej jest to, że wjeżdża na pole naprawdę szybko, więc zwiększyłbym oczekiwanie/koszt, ale tylko kosmetycznie . chociaż w sumie, niech sobie będzie taki, jaki jest :3
Zamiast osłabiać karty po to aby nikt ich nie używał powinno się ulepszyć naprawdę słabe karty takie jak kapłan kultysta, czy asasyn, zwiększyłaby się różnorodność talii, dziś na przykład nikt nie zrobi sobie talii pod wampiryzm, czy śmierć (mam tu na myśli asasyna).
Wściekły motłoch + panika to już combo a nie pojedyncza karta i jest wiele kart, które mogą powstrzymać motłoch w przeciwieństwie do anioła. Z resztą najlepiej zrobić ankietę, bo narzekania na anioła nie są odosobnionymi przypadkami.
Ale przed tym połączeniem są tylko dwie skuteczne karty i to znacznie droższe , bo kosztują aż 5en ( Sfinks i Niebiański wij)
Anioła przez jedną turę powstrzyma wam obrońca (jeśli anioł jest uzbrojony), jeśli przeciwnik zaatakuje, a wy użyjecie boskiego wiatru, to nawet zadżumionym szczurem go zjedziecie...
Dlaczego nikt z Administracji nie wypowiada się w tym temacie? Gracze porobią obie aniołów, a potem będą pretensje, że osłabiona karta nie nadaje się do niczego:(
Karta ogółem ma same zalety, zwiększenie CD według mnie by się przydało, bo jak wjedzie na początku to robi aż za dużo kłopotów (potem z resztą też), a jak na takie staty i koszt to CD jest za małe. Nie ważne, że "z craftu". Zdobycie go nie jest super wyczynem, to tylko 3 rzadkie.
Gdy będziemy wprowadzać zapowiedziane już zmiany rozgrywki przyjrzymy się również kartom, i pewnie trochę podłubiemy przy balansie.
Dzięki za wszystkie uwagi :)
Kiedyś testowałem obronę z cyrografem, ale doszedłem do wniosku, że lepiej użyć innego czaru, np. paniki, zresztą dziś często następują ataki wspierane ścianą mieczy, więc wówczas cyrograf staje się kompletnie niepotrzebny.
Zmieniłbym mu umiejętność na +2hp na jedną turę każdej jednostce, koszt zostawił taki jaki jest.
Albo + x hp dowódcy za x en.
Lub Fizyczną/magiczną niewrażliwość na jedną turę dla wszystkich kart za 6 en.
#Edytowany (2014-04-27 15:16:16) przez Hangover