@Gri
Co do kwestii mylących opisów kart:
http://zapodaj.net/e9080ebd28251.png.html
W czasie używania pojawia się informacja na co zostanie użyta karta, dawno to już jest.
A co do wiru, pograj sobie z Sashim, to zobaczysz co dadzą Ci dwa wiry ;) W mojej strategii wiry mają ważną rolę, ale są w grze gracze, którzy potrafią wygrać, zanim przeciwnik wystawi 12e, jest ich niewielu, bo taka talia wymaga wielu czarów unikatowych i rzadkich, oraz specjalnych jednostek.
A osłabienie wiru wprowadzi do gry przewagę kart unikatowych z dotykiem śmierci :(
@Eigen
Co tu dużo pisać, karty fajne, z nowymi umiejętnościami, na pewno urozmaicą rozgrywkę, aczkolwiek niepokoi mnie trochę wycofanie w karcie unikatowej. Fajnie, że daliście śmierć jednostce, wprowadziliście czary dodające i odejmujące atak, a także rozbudowaliście ekwipunek. Pozostaje jedynie czekać, jak gracze wykorzystają nowe karty w praktyce :D
Osobiście na razie nic nie kupię, poczekam na III edycję, potem porównam, które karty bardziej się przydadzą w wykonywaniu osiągnięć, jestem ciekawy, czy nowe karty zwykłe coś zmienią w pospolitym ruszeniu :)