Jak zapowiedział Patryk, w październiku będzie poprawiana inteligencja komputera, która jest wykorzystywana w walce z trenerem oraz kampaniach. Dzięki temu będzie możliwe zrobienie
ciekawszych scenariuszy kampanii, walka z trenerem będzie przyjemniejsza, a on sam mądrzejszy. W związku z tym, mamy dla Was konkurs.
Wiele osób już zwracało uwagę na różne złe wybory sztucznej inteligencji. Gracie dużo, macie swoje taktyki, wiecie co nie tak robi komputer. Wykorzystajcie to i wygrajcie atrakcyjne nagrody. Dla zwycięzcy mamy 3000 złota oraz możliwość stworzenia własnej karty w Terrath! Taka okazja może się nie powtórzyć! Przewidujemy również dwie nagrody pocieszenia po 1000 złota.
Co należy zrobić:
1) W ciągu najbliższego miesiąca (do 31.10) w temacie konkursowym publikować swoje posty zawierające:
- opis złego działania sztucznej inteligencji
- co powinien zrobić komputer, by zachować się lepiej
- mile widziany screen
Przykład:
- Na poziomie piekielnym komputer w momencie, gdy ma jednostki, których atak jest większy niż moje HP, ja nie miałem obrony, nie zaatakował wszystkimi kartami, a mógł (brak CD i innych ograniczeń), przez co przegrał
- Powinien zaatakować w tej rundzie wszystkimi kartami
- link do screena obrazującego sytuację
2) Osoba, która zgłosi najwięcej unikalnych błędów - wygrywa. Proste zasady. Należy być pierwszym i nie kopiować zgłoszeń innych.
3) Nagrodę zwycięzcy przyznamy około 7 dni po zakończeniu konkursu. Zgłosimy się również drogą mailową do tego użytkownika i poprosimy o propozycję karty. Będzie można wymyślić jej nazwę (można zawrzeć swój nick, o ile jest klimatyczny), obrazek (przygotuje go nasz grafik) oraz statystyki. Wszystkie te rzeczy będą musiały być zaakceptowane przez zespół Terrath, by pasować do naszej rozgrywki.
Zapraszamy do udziału. W tym temacie można komentować konkurs i nową kampanię. Odpowiedzi konkursowe umieszczamy tutaj:
http://forum.terrath.com/f/11/504/propozycje/ulepszenie-sztucznej-inteligencji-konkurs-odpowiedzi